Sık sorulan sorular
1)Aiki nedir?
Aiki, zihinsel güç kullanarak uygulanan ve fiziksel güce karşı üstünlük sağlayan ruhsal bir öğretidir.
2)Aiki öğretisi kim tarafından oluşturulmuştur ve nasıl çalışılır?
Aiki öğretisini ilk olarak oluşturan 11. Yüzyılda yaşamış aynı zamanda bir Japon prensi olan Minamoto Yoshimitsu isimli Samuray'dır. Öğreti yüzlerce yıl Minamoto ailesi içinde gizli olarak çalışılmıştır. 1900'lü yılların başında da ailenin üyesi Minamoto no Sokaku Takeda isimli Samuray tarafından ilk kez halka açık olarak öğretilmeye başlanmıştır. Bugün, Sokaku Takeda'dan eğitim alan ustaların öğrencileri tarafından kurulmuş çeşitli okullar ile varlığını sürdürmektedir. Antremanlarımıza Japonca Keiko denir ve öğrencilerden haftada en az 3 saat keiko yapması istenir. Çalışmalarımızda, zihin gücünü geliştirici ve zihin beden uyumunu sağlayan çeşitli zihinsel ve bedensel temel metodlar ile bu metodları kullanarak uygulanan Japonca Jujutsu dediğimiz, bedensel esnekliği kullanan çıplak elle kendini koruma tekniklerini çalışmaktayız.
3)Aiki çalışmaları ile kendimi herhangi bir şiddet karşısında koruyabilirmiyim?
Evet, Aikijujutsu "Aiki ile uygulanan jujutsu" çalışmalarında öğrendiğiniz strateji ve teknikler ile karşılaşabileceğiniz şiddet durumlarında en doğru şekilde kendinizi korumayı bileceksiniz. Ancak unutulmamalıdır ki, bir bebeğin yürümeye başlamadan önce emeklemesi gibi sizinde çok çalışarak Aikijujutsu öğretilerini içselleştirmeniz gerekir. Hayatta hiçbirşey emek ve çabasız gelişmez
4)Aiki çalışmaları bana nasıl bir fayda sağlayacak?
Aiki çalışmaları ile çok ileri seviyede ruhsal bir gelişim gösterirsiniz. Ve zamanla şiddete karşı dinginligin üstünlüğünü anlarsınız sonuç olarak da ruhsal aydınlanmayı yaşamaya başlarsınız. Ayrıca, Aiki çalışmaya başladığınız ilk andan itibaren hayatınız,algılarınız değişmeye başlar. Negatif ve pozitif kavramlarını daha iyi anlamaya başlarsınız. Öğreneceğiniz ve çalışacağınız Metodlar ile sahip olacağınız samuray ruhu sayesinde günlük hayatınızda karşılaşacağınız her türlü pozitif veya negatif durumlarda en doğru davranışları gösterebilmenize olanak sağlarsınız.